Turkey, light or dark meat, smoked, cooked, skin and bone removed - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
162 kcal | - | - |
Białko
|
29.3 g | 59% DV | 723% D |
Tłuszcz
|
5 g | 6.4% DV | - |
Węglowodany
|
0 g | 0% DV | - |
Woda
|
64.9 g | - | - |
Popiół
|
0.8 g | - | - |
Sód
|
996 mg | 43% DV | - |
Cholesterol
|
76 mg | 25% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
82.3 mg | 15% DV | 185% D |
Kwas foliowy
|
7 ug | - | - |
Witamina A
|
0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.06 mg | 5% DV | 61.73% D |
Witamina B12
|
0.37 ug | 15% DV | 190% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.18 mg | 14% DV | 171% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
5.44 mg | 34% DV | 420% D |
Witamina B6
|
0.46 mg | 27% DV | 334% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
7 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.1 ug | 0.5% DV | 6.17% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0.1 ug | - | - |
Witamina E
|
0.33 mg | 2.2% DV | 27.16% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.04 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0.04 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.09 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0.02 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.86 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.83 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.49 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.21 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
0.8 g | - | - |
Betaina
|
6 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
76 mg | 25% DV | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
64.9 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -