Ryba, tilefish, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 96 kcal | - | |
Białko | 17.5 g | 35% DV | 729% D |
Tłuszcz | 2.31 g | 3% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 78.9 g | - | |
Popiół | 1.14 g | - | |
Sód | 53 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 60 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 10% DV | 208% D |
Witamina B12 | 2.2 ug | 92% DV | 1910% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 256% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.9 mg | 18% DV | 378% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 313% D |
Witamina B6 | 0.26 mg | 15% DV | 319% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 18 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 18 ug | 2% DV | 41.67% D |
Minerały ❯
Wapń | 26 mg | 2% DV | 41.67% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.6% DV | 94.91% D |
Żelazo | 0.25 mg | 1.4% DV | 28.94% D |
Magnez | 28 mg | 6.7% DV | 139% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 9.06% D |
Fosfor | 187 mg | 15% DV | 312% D |
Potas | 433 mg | 9.2% DV | 192% D |
Selen | 36.5 ug | 66% DV | 1383% D |
Sód | 53 mg | 2.3% DV | 48.01% D |
Cynk | 0.37 mg | 3.4% DV | 70.08% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.06 g | - | |
Arginina | 1.05 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.79 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.61 g | - | |
Glicyna | 0.84 g | - | |
Histydyna | 0.52 g | - | |
Izoletyda | 0.81 g | - | |
Leucyna | 1.42 g | - | |
Lizyna | 1.61 g | - | |
Metionina | 0.52 g | - | |
Fenyloalanina | 0.68 g | - | |
Prolina | 0.62 g | - | |
Seryna | 0.71 g | - | |
Treonina | 0.77 g | - | |
Tryptofan | 0.2 g | - | |
Tyrozyna | 0.59 g | - | |
Walina | 0.9 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.35 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.09 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.39 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.29 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.08 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.07 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.14 g | - | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV | |
Woda | 78.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central