Ryba, mahimahi, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 85 kcal | - | |
Białko | 18.5 g | 37% DV | 871% D |
Tłuszcz | 0.7 g | 0.9% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 77.55 g | - | |
Popiół | 2.1 g | - | |
Sód | 88 mg | 3.8% DV | |
Cholesterol | 73 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 180 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 39.22% D |
Witamina B12 | 0.6 ug | 25% DV | 588% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5.4% DV | 127% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.1 mg | 38% DV | 897% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 353% D |
Witamina B6 | 0.4 mg | 24% DV | 554% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 54 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 54 ug | 6% DV | 141% D |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 27.15% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.6% DV | 107% D |
Żelazo | 1.13 mg | 6.3% DV | 148% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 168% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 15.35% D |
Fosfor | 143 mg | 11% DV | 269% D |
Potas | 416 mg | 8.9% DV | 208% D |
Selen | 36.5 ug | 66% DV | 1561% D |
Sód | 88 mg | 3.8% DV | 90.03% D |
Cynk | 0.46 mg | 4.2% DV | 98.4% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.12 g | - | |
Arginina | 1.11 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.89 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.76 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.55 g | - | |
Izoletyda | 0.85 g | - | |
Leucyna | 1.5 g | - | |
Lizyna | 1.7 g | - | |
Metionina | 0.55 g | - | |
Fenyloalanina | 0.72 g | - | |
Prolina | 0.65 g | - | |
Seryna | 0.76 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.63 g | - | |
Walina | 0.95 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.09 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.02 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.09 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.12 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.1 g | - | |
Cholesterol | 73 mg | 24% DV | |
Woda | 77.55 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central