Ryba, cisco, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 98 kcal | - | |
Białko | 18.99 g | 38% DV | 775% D |
Tłuszcz | 1.91 g | 2.4% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 78.93 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Sód | 55 mg | 2.4% DV | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 100 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.3% DV | 150% D |
Witamina B12 | 1 ug | 42% DV | 850% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.7% DV | 157% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.51 mg | 16% DV | 320% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 306% D |
Witamina B6 | 0.3 mg | 18% DV | 360% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 30 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 30 ug | 3.3% DV | 68.03% D |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 18.84% D |
Miedź | 0.07 mg | 8% DV | 163% D |
Żelazo | 0.4 mg | 2.2% DV | 45.35% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 82.6% D |
Mangan | 0.07 mg | 2.9% DV | 59.45% D |
Fosfor | 152 mg | 12% DV | 248% D |
Potas | 354 mg | 7.5% DV | 154% D |
Selen | 12.6 ug | 23% DV | 468% D |
Sód | 55 mg | 2.4% DV | 48.8% D |
Cynk | 0.37 mg | 3.4% DV | 68.65% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.15 g | - | |
Arginina | 1.14 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.94 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.83 g | - | |
Glicyna | 0.91 g | - | |
Histydyna | 0.56 g | - | |
Izoletyda | 0.88 g | - | |
Leucyna | 1.54 g | - | |
Lizyna | 1.74 g | - | |
Metionina | 0.56 g | - | |
Fenyloalanina | 0.74 g | - | |
Prolina | 0.67 g | - | |
Seryna | 0.78 g | - | |
Treonina | 0.83 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.64 g | - | |
Walina | 0.98 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.26 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.1 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.29 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.29 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.05 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV | |
Woda | 78.93 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central