Pork, cured, ham, low sodium, lean and fat, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 172 kcal | - | |
Białko | 22.3 g | 45% DV | 519% D |
Tłuszcz | 8.3 g | 11% DV | |
Węglowodany | 0.3 g | 0.1% DV | |
Woda | 65.1 g | - | |
Popiół | 4 g | - | |
Sód | 969 mg | 42% DV | |
Cholesterol | 58 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 87.2 mg | 16% DV | 184% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.73 mg | 61% DV | 707% D |
Witamina B12 | 0.69 ug | 29% DV | 334% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.31 mg | 24% DV | 277% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.74 mg | 36% DV | 417% D |
Witamina B6 | 0.33 mg | 19% DV | 226% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 33 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 46.51% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.8 ug | - | - |
Witamina E | 0.28 mg | 1.9% DV | 21.71% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 7.16% D |
Miedź | 0.13 mg | 15% DV | 171% D |
Żelazo | 1.37 mg | 7.6% DV | 88.5% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 58.14% D |
Fosfor | 265 mg | 21% DV | 247% D |
Potas | 386 mg | 8.2% DV | 95.5% D |
Selen | 19.5 ug | 35% DV | 412% D |
Sód | 969 mg | 42% DV | 490% D |
Cynk | 2.55 mg | 23% DV | 270% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.15 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.87 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.62 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.14 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.69 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.9 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.3 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4 g | - | |
Betaina | 5.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 58 mg | 19% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 65.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central