Skorupa cytrynowa surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 47 kcal | - | |
Białko | 1.5 g | 3% DV | 128% D |
Tłuszcz | 0.3 g | 0.4% DV | |
Węglowodany | 16 g | 5.8% DV | |
Cukry | 4.17 g | - | |
Błonnik | 10.6 g | 38% DV | 1611% D |
Woda | 81.6 g | - | |
Popiół | 0.6 g | - | |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 8.5 mg | 1.5% DV | 65.76% D |
Kwas foliowy | 13 ug | - | - |
Witamina A | 50 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5% DV | 213% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6.2% DV | 262% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.4 mg | 2.5% DV | 106% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.32 mg | 6.4% DV | 271% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 10% DV | 431% D |
Witamina C | 129 mg | 143% DV | 6099% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 7 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 45 ug | - | - |
Folate, food | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 14.18% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.25 mg | 1.7% DV | 70.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 134 mg | 10% DV | 439% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 435% D |
Żelazo | 0.8 mg | 4.4% DV | 189% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 152% D |
Fosfor | 12 mg | 1% DV | 40.85% D |
Potas | 160 mg | 3.4% DV | 145% D |
Selen | 0.7 ug | 1.3% DV | 54.16% D |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | 11.1% D |
Cynk | 0.25 mg | 2.3% DV | 96.71% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 16 g | 5.8% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.6 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 81.6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central