BURGER KING, Double Cheeseburger - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 282 kcal | - | |
Białko | 16.83 g | 34% DV | 239% D |
Tłuszcz | 16.13 g | 21% DV | |
Węglowodany | 17.43 g | 6.3% DV | |
Cukry | 4.17 g | - | |
Woda | 47.37 g | - | |
Popiół | 2.23 g | - | |
Sód | 562 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Minerały ❯
Wapń | 120 mg | 9.2% DV | 65.47% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 73.29% D |
Żelazo | 2.33 mg | 13% DV | 91.8% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 38.84% D |
Mangan | 0.21 mg | 9.1% DV | 64.75% D |
Fosfor | 168 mg | 13% DV | 95.32% D |
Potas | 231 mg | 4.9% DV | 34.86% D |
Sód | 562 mg | 24% DV | 173% D |
Cynk | 2.92 mg | 27% DV | 188% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.84 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.02 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.37 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.83 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.11 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.06 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.13 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.16 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.69 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.51 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 2 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.41 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.55 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 17.43 g | 6.3% DV | |
Fruktoza | 1.8 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.47 g | - | |
Laktoza | 0.5 g | - | |
Maltoza | 0.4 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central