Beef, variety meats and by-products, tongue, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 224 kcal | - | |
Białko | 14.9 g | 30% DV | 266% D |
Tłuszcz | 16.09 g | 21% DV | |
Węglowodany | 3.68 g | 1.3% DV | |
Woda | 64.53 g | - | |
Popiół | 0.8 g | - | |
Sód | 69 mg | 3% DV | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.13 mg | 10% DV | 93.01% D |
Witamina B12 | 3.79 ug | 158% DV | 1410% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.34 mg | 26% DV | 234% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.24 mg | 27% DV | 237% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.65 mg | 13% DV | 117% D |
Witamina B6 | 0.31 mg | 18% DV | 163% D |
Witamina C | 3.1 mg | 3.4% DV | 30.75% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 4.12% D |
Miedź | 0.17 mg | 19% DV | 169% D |
Żelazo | 2.95 mg | 16% DV | 146% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 34.01% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.1% DV | 10.09% D |
Fosfor | 133 mg | 11% DV | 95% D |
Potas | 315 mg | 6.7% DV | 59.84% D |
Selen | 9.4 ug | 17% DV | 153% D |
Sód | 69 mg | 3% DV | 26.79% D |
Cynk | 2.87 mg | 26% DV | 233% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.86 g | - | |
Arginina | 0.95 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.36 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.05 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.39 g | - | |
Izoletyda | 0.64 g | - | |
Leucyna | 1.11 g | - | |
Lizyna | 1.15 g | - | |
Metionina | 0.32 g | - | |
Fenyloalanina | 0.62 g | - | |
Prolina | 0.7 g | - | |
Seryna | 0.6 g | - | |
Treonina | 0.65 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.48 g | - | |
Walina | 0.71 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.58 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.55 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.09 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.57 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.22 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.1 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.55 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.31 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.68 g | 1.3% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.8 g | - | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV | |
Woda | 64.53 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central