Bagietki jajeczne - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 278 kcal | - | |
Białko | 10.6 g | 21% DV | 153% D |
Tłuszcz | 2.1 g | 2.7% DV | |
Węglowodany | 53 g | 19% DV | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 59.1% D |
Woda | 32.7 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Sód | 505 mg | 22% DV | |
Cholesterol | 24 mg | 8% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 134 ug | - | - |
Witamina A | 109 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.54 mg | 45% DV | 321% D |
Witamina B12 | 0.16 ug | 6.7% DV | 47.96% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 18% DV | 130% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.44 mg | 22% DV | 155% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 96.55% D |
Witamina B6 | 0.09 mg | 5.1% DV | 36.82% D |
Witamina C | 0.6 mg | 0.7% DV | 4.8% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 22 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 88 ug | - | - |
Kwas foliowy | 66 ug | 17% DV | 119% D |
Retinol | 33 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 33 ug | 3.7% DV | 26.38% D |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 7.19% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 71.94% D |
Żelazo | 3.98 mg | 22% DV | 159% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 42.82% D |
Mangan | 0.41 mg | 18% DV | 128% D |
Fosfor | 84 mg | 6.7% DV | 48.35% D |
Potas | 68 mg | 1.4% DV | 10.41% D |
Selen | 30.6 ug | 56% DV | 400% D |
Sód | 505 mg | 22% DV | 158% D |
Cynk | 0.77 mg | 7% DV | 50.36% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.35 g | - | |
Arginina | 0.39 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.48 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.55 g | - | |
Glicyna | 0.37 g | - | |
Histydyna | 0.23 g | - | |
Izoletyda | 0.41 g | - | |
Leucyna | 0.75 g | - | |
Lizyna | 0.26 g | - | |
Metionina | 0.19 g | - | |
Fenyloalanina | 0.52 g | - | |
Prolina | 1.19 g | - | |
Seryna | 0.53 g | - | |
Treonina | 0.31 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.31 g | - | |
Walina | 0.46 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.6 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.38 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.34 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.08 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 53 g | 19% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.6 g | - | |
Cholesterol | 24 mg | 8% DV | |
Woda | 32.7 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central