Duck, domesticated, liver, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 136 kcal | - | |
Białko | 18.74 g | 37% DV | 551% D |
Tłuszcz | 4.64 g | 5.9% DV | |
Węglowodany | 3.53 g | 1.3% DV | |
Woda | 71.78 g | - | |
Popiół | 1.32 g | - | |
Sód | 140 mg | 6.1% DV | |
Cholesterol | 515 mg | 172% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 738 ug | - | - |
Witamina A | 39907 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.56 mg | 47% DV | 689% D |
Witamina B12 | 54 ug | 2250% DV | 33088% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.89 mg | 69% DV | 1009% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.5 mg | 41% DV | 597% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 6.18 mg | 124% DV | 1819% D |
Witamina B6 | 0.76 mg | 45% DV | 657% D |
Witamina C | 4.5 mg | 5% DV | 73.53% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 738 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 738 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11984 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 11984 ug | 1332% DV | 19582% D |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 12.44% D |
Miedź | 5.96 mg | 662% DV | 9742% D |
Żelazo | 30.53 mg | 170% DV | 2494% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 84.03% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 165% D |
Fosfor | 269 mg | 22% DV | 316% D |
Potas | 230 mg | 4.9% DV | 71.96% D |
Selen | 67 ug | 122% DV | 1791% D |
Sód | 140 mg | 6.1% DV | 89.51% D |
Cynk | 3.07 mg | 28% DV | 410% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.09 g | - | |
Arginina | 1.15 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.78 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.43 g | - | |
Glicyna | 1.09 g | - | |
Histydyna | 0.5 g | - | |
Izoletyda | 1 g | - | |
Leucyna | 1.69 g | - | |
Lizyna | 1.42 g | - | |
Metionina | 0.44 g | - | |
Fenyloalanina | 0.93 g | - | |
Prolina | 0.93 g | - | |
Seryna | 0.81 g | - | |
Treonina | 0.83 g | - | |
Tryptofan | 0.26 g | - | |
Tyrozyna | 0.66 g | - | |
Walina | 1.18 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.37 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.65 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.8 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.63 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.53 g | 1.3% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.32 g | - | |
Cholesterol | 515 mg | 172% DV | |
Woda | 71.78 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central