Fish, wolffish, Atlantic, cooked, dry heat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
123 kcal - -
Białko
22.44 g 45% DV 730% D
Tłuszcz
3.06 g 3.9% DV -
Węglowodany
0 g 0% DV -
Woda
74.23 g - -
Popiół
1.49 g - -
Sód
109 mg 4.7% DV -
Cholesterol
59 mg 20% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Kwas foliowy
6 ug - -
Witamina A
433 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.21 mg 17% DV 282% D
Witamina B12
2.35 ug 98% DV 1592% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.1 mg 7.5% DV 121% D
Witamina B3 (Niacyna)
2.6 mg 16% DV 264% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.66 mg 13% DV 214% D
Witamina B6
0.46 mg 27% DV 442% D
Witamina C
0 mg 0% DV 0% D
Element Amount Daily value Density
Folate, food
6 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
6 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Retinol
130 ug - -
Witamina A, RAE
130 ug 14% DV 235% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
8 mg 0.6% DV 10.01% D
Miedź
0.04 mg 4.1% DV 66.85% D
Żelazo
0.12 mg 0.7% DV 10.84% D
Magnez
38 mg 9% DV 147% D
Mangan
0.02 mg 0.8% DV 13.43% D
Fosfor
256 mg 20% DV 333% D
Potas
385 mg 8.2% DV 133% D
Selen
46.8 ug 85% DV 1384% D
Sód
109 mg 4.7% DV 77.06% D
Cynk
1 mg 9.1% DV 148% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
1.36 g - -
Arginina
1.34 g - -
Kwas asparaginowy
2.3 g - -
Cysteina
0.24 g - -
Kwas glutaminowy
3.35 g - -
Glicyna
1.08 g - -
Histydyna
0.66 g - -
Izoletyda
1.03 g - -
Leucyna
1.82 g - -
Lizyna
2.06 g - -
Metionina
0.66 g - -
Fenyloalanina
0.88 g - -
Prolina
0.79 g - -
Seryna
0.92 g - -
Treonina
0.98 g - -
Tryptofan
0.25 g - -
Tyrozyna
0.76 g - -
Walina
1.16 g - -
Element Amount Daily value Density
Omega-3 ALA
0.01 g - -
Omega-3 DHA
0.41 g - -
Omega-3 EPA
0.39 g - -
Omega-3 stearydonowy
0.08 g - -
Omega-6 linolowy
0.03 g - -
Omega-9 eikosenowy
0.15 g - -
Omega-9 erukowy
0.02 g - -
Omega 9 oleinowy
0.66 g - -
Kwas mirystynowy
0.09 g - -
Kwas palmitynowy
0.32 g - -
Kwas stearynowy
0.06 g - -
Element Amount Daily value Density
Popiół
1.49 g - -
Cholesterol
59 mg 20% DV -
Woda
74.23 g - -

Źródła