Veal, variety meats and by-products, heart, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
186 kcal - -
Białko
29.12 g 58% DV 626% D
Tłuszcz
6.75 g 8.7% DV -
Węglowodany
0.13 g 0% DV -
Woda
62.18 g - -
Popiół
1.82 g - -
Sód
58 mg 2.5% DV -
Cholesterol
176 mg 59% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Kwas foliowy
2 ug - -
Witamina A
0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.35 mg 29% DV 314% D
Witamina B12
14.46 ug 603% DV 6478% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.93 mg 72% DV 769% D
Witamina B3 (Niacyna)
4.88 mg 31% DV 328% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
1.65 mg 33% DV 355% D
Witamina B6
0.21 mg 12% DV 133% D
Witamina C
10 mg 11% DV 119% D
Element Amount Daily value Density
Folate, food
2 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
2 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Retinol
0 ug - -
Witamina A, RAE
0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
8 mg 0.6% DV 6.62% D
Miedź
0.43 mg 48% DV 516% D
Żelazo
4.32 mg 24% DV 258% D
Magnez
18 mg 4.3% DV 46.08% D
Mangan
0.06 mg 2.7% DV 28.52% D
Fosfor
250 mg 20% DV 215% D
Potas
199 mg 4.2% DV 45.53% D
Selen
52.4 ug 95% DV 1024% D
Sód
58 mg 2.5% DV 27.12% D
Cynk
2.24 mg 20% DV 219% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
1.81 g - -
Arginina
1.81 g - -
Kwas asparaginowy
2.7 g - -
Cysteina
0.31 g - -
Kwas glutaminowy
4.2 g - -
Glicyna
1.59 g - -
Histydyna
0.78 g - -
Izoletyda
1.4 g - -
Leucyna
2.29 g - -
Lizyna
2.51 g - -
Metionina
0.66 g - -
Fenyloalanina
1.26 g - -
Prolina
1.35 g - -
Seryna
1.35 g - -
Treonina
1.29 g - -
Tryptofan
0.31 g - -
Tyrozyna
0.96 g - -
Walina
1.52 g - -
Element Amount Daily value Density
Omega-3 ALA
0.05 g - -
Omega-3 DHA
0 g - -
Omega-3 EPA
0.06 g - -
Omega-6 linolowy
1.21 g - -
Omega-9 eikosenowy
0 g - -
Omega-9 erukowy
0.05 g - -
Omega 9 oleinowy
1.23 g - -
Kwas laurynowy
0.04 g - -
Kwas mirystynowy
0.12 g - -
Kwas palmitynowy
0.82 g - -
Kwas stearynowy
0.8 g - -
Element Amount Daily value Density
Popiół
1.82 g - -
Cholesterol
176 mg 59% DV -
Woda
62.18 g - -

Źródła