Wątróbka z gęsi, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 133 kcal | - | |
Białko | 16.37 g | 33% DV | 492% D |
Tłuszcz | 4.28 g | 5.5% DV | |
Węglowodany | 6.32 g | 2.3% DV | |
Woda | 71.78 g | - | |
Popiół | 1.25 g | - | |
Sód | 140 mg | 6.1% DV | |
Cholesterol | 515 mg | 172% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 738 ug | - | - |
Witamina A | 30998 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.56 mg | 47% DV | 704% D |
Witamina B12 | 54 ug | 2250% DV | 33835% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.89 mg | 69% DV | 1032% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.5 mg | 41% DV | 611% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 6.18 mg | 124% DV | 1860% D |
Witamina B6 | 0.76 mg | 45% DV | 672% D |
Witamina C | 4.5 mg | 5% DV | 75.19% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 738 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 738 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 9309 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 9309 ug | 1034% DV | 15554% D |
Minerały ❯
Wapń | 43 mg | 3.3% DV | 49.74% D |
Miedź | 7.52 mg | 836% DV | 12568% D |
Żelazo | 30.53 mg | 170% DV | 2551% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 85.93% D |
Mangan | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Fosfor | 261 mg | 21% DV | 314% D |
Potas | 230 mg | 4.9% DV | 73.59% D |
Selen | 68.1 ug | 124% DV | 1862% D |
Sód | 140 mg | 6.1% DV | 91.53% D |
Cynk | 3.07 mg | 28% DV | 420% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.95 g | - | |
Arginina | 1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.56 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.12 g | - | |
Glicyna | 0.95 g | - | |
Histydyna | 0.44 g | - | |
Izoletyda | 0.87 g | - | |
Leucyna | 1.48 g | - | |
Lizyna | 1.24 g | - | |
Metionina | 0.39 g | - | |
Fenyloalanina | 0.82 g | - | |
Prolina | 0.81 g | - | |
Seryna | 0.71 g | - | |
Treonina | 0.73 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.58 g | - | |
Walina | 1.03 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.74 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.8 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.76 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.32 g | 2.3% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.25 g | - | |
Cholesterol | 515 mg | 172% DV | |
Woda | 71.78 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central