Fish, salmon, chum, cooked, dry heat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
154 kcal - -
Białko
25.82 g 52% DV 671% D
Tłuszcz
4.83 g 6.2% DV -
Węglowodany
0 g 0% DV -
Woda
68.44 g - -
Popiół
1.51 g - -
Sód
64 mg 2.8% DV -
Cholesterol
95 mg 32% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Kwas foliowy
5 ug - -
Witamina A
114 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.09 mg 7.7% DV 99.57% D
Witamina B12
3.46 ug 144% DV 1872% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.22 mg 17% DV 219% D
Witamina B3 (Niacyna)
8.53 mg 53% DV 692% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.87 mg 17% DV 225% D
Witamina B6
0.46 mg 27% DV 353% D
Witamina C
0 mg 0% DV 0% D
Element Amount Daily value Density
Folate, food
5 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
5 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Retinol
34 ug - -
Witamina A, RAE
34 ug 3.8% DV 49.06% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
14 mg 1.1% DV 13.99% D
Miedź
0.07 mg 7.9% DV 102% D
Żelazo
0.71 mg 3.9% DV 51.23% D
Magnez
28 mg 6.7% DV 86.58% D
Mangan
0.02 mg 0.8% DV 10.73% D
Fosfor
363 mg 29% DV 377% D
Potas
550 mg 12% DV 152% D
Selen
46.8 ug 85% DV 1105% D
Sód
64 mg 2.8% DV 36.14% D
Cynk
0.6 mg 5.5% DV 70.84% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
1.56 g - -
Arginina
1.55 g - -
Kwas asparaginowy
2.64 g - -
Cysteina
0.28 g - -
Kwas glutaminowy
3.85 g - -
Glicyna
1.24 g - -
Histydyna
0.76 g - -
Izoletyda
1.19 g - -
Leucyna
2.1 g - -
Lizyna
2.37 g - -
Metionina
0.76 g - -
Fenyloalanina
1.01 g - -
Prolina
0.91 g - -
Seryna
1.05 g - -
Treonina
1.13 g - -
Tryptofan
0.29 g - -
Tyrozyna
0.87 g - -
Walina
1.33 g - -
Element Amount Daily value Density
Omega-3 ALA
0.04 g - -
Omega-3 DHA
0.51 g - -
Omega-3 EPA
0.3 g - -
Omega-3 stearydonowy
0.09 g - -
Omega-6 linolowy
0.08 g - -
Omega-9 eikosenowy
0.24 g - -
Omega-9 erukowy
0.41 g - -
Omega 9 oleinowy
1.05 g - -
Kwas mirystynowy
0.19 g - -
Kwas palmitynowy
0.75 g - -
Kwas stearynowy
0.13 g - -
Element Amount Daily value Density
Popiół
1.51 g - -
Cholesterol
95 mg 32% DV -
Woda
68.44 g - -

Źródła