Babyfood, cereal, with egg yolks, strained - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 51 kcal | - | |
Białko | 1.9 g | 3.8% DV | 149% D |
Tłuszcz | 1.8 g | 2.3% DV | |
Węglowodany | 7 g | 2.5% DV | |
Błonnik | 0.9 g | 3.2% DV | 126% D |
Woda | 88.8 g | - | |
Popiół | 0.5 g | - | |
Sód | 33 mg | 1.4% DV | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 141 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.8% DV | 29.41% D |
Witamina B12 | 0.07 ug | 2.9% DV | 114% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 mg | 3.4% DV | 133% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.05 mg | 0.3% DV | 12.01% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.88 mg | 18% DV | 689% D |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.2% DV | 48.44% D |
Witamina C | 0.7 mg | 0.8% DV | 30.5% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 39 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 40 ug | 4.4% DV | 174% D |
Minerały ❯
Wapń | 24 mg | 1.8% DV | 72.4% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.4% DV | 95.86% D |
Żelazo | 0.47 mg | 2.6% DV | 102% D |
Magnez | 3 mg | 0.7% DV | 28.01% D |
Fosfor | 40 mg | 3.2% DV | 125% D |
Potas | 39 mg | 0.8% DV | 32.54% D |
Sód | 33 mg | 1.4% DV | 56.27% D |
Cynk | 0.29 mg | 2.6% DV | 103% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.08 g | - | |
Arginina | 0.1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.15 g | - | |
Cysteina | 0.03 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.42 g | - | |
Glicyna | 0.06 g | - | |
Histydyna | 0.05 g | - | |
Izoletyda | 0.1 g | - | |
Leucyna | 0.17 g | - | |
Lizyna | 0.13 g | - | |
Metionina | 0.05 g | - | |
Fenyloalanina | 0.09 g | - | |
Prolina | 0.16 g | - | |
Seryna | 0.12 g | - | |
Treonina | 0.08 g | - | |
Tryptofan | 0.03 g | - | |
Tyrozyna | 0.08 g | - | |
Walina | 0.12 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.26 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.73 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.44 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.15 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7 g | 2.5% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.5 g | - | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV | |
Woda | 88.8 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central