Bakłażan marynowany - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 49 kcal | - | |
Białko | 0.9 g | 1.8% DV | 73.47% D |
Tłuszcz | 0.7 g | 0.9% DV | |
Węglowodany | 9.77 g | 3.6% DV | |
Cukry | 4.8 g | - | |
Błonnik | 2.5 g | 8.9% DV | 364% D |
Woda | 86.9 g | - | |
Popiół | 1.73 g | - | |
Sód | 1674 mg | 73% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 11.9 mg | 2.2% DV | 88.31% D |
Kwas foliowy | 20 ug | - | - |
Witamina A | 50 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.2% DV | 170% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5.4% DV | 220% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.66 mg | 4.1% DV | 168% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.2% DV | 336% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.7 ug | 3.1% DV | 126% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 30 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 20 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 20 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 13.61% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.03 mg | 0.2% DV | 8.16% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 25 mg | 1.9% DV | 78.49% D |
Miedź | 0.17 mg | 19% DV | 785% D |
Żelazo | 0.77 mg | 4.3% DV | 175% D |
Magnez | 6 mg | 1.4% DV | 58.31% D |
Fosfor | 9 mg | 0.7% DV | 29.39% D |
Potas | 12 mg | 0.3% DV | 10.42% D |
Selen | 0.6 ug | 1.1% DV | 44.53% D |
Sód | 1674 mg | 73% DV | 2971% D |
Cynk | 0.23 mg | 2.1% DV | 85.34% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.25 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.06 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.04 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 9.77 g | 3.6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.73 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 86.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central