Beets, cooked, boiled. drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 44 kcal -
Białko 1.68 g 3.4% DV 153% D
Tłuszcz 0.18 g 0.2% DV
Węglowodany 9.96 g 3.6% DV
Cukry 7.96 g -
Błonnik 2 g 7.1% DV 325% D
Woda 87.06 g -
Popiół 1.12 g -
Sód 285 mg 12% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 6.3 mg 1.1% DV 52.07% D
Kwas foliowy 80 ug - -
Witamina A 35 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.3% DV 102% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.04 mg 3.1% DV 140% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.33 mg 2.1% DV 94.03% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.15 mg 2.9% DV 132% D
Witamina B6 0.07 mg 3.9% DV 179% D
Witamina C 3.6 mg 4% DV 182% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.2 ug 0.2% DV 7.58% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 21 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 80 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 80 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 2 ug 0.2% DV 10.1% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.04 mg 0.3% DV 12.12% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 16 mg 1.2% DV 55.94% D
Miedź 0.07 mg 8.2% DV 374% D
Żelazo 0.79 mg 4.4% DV 199% D
Magnez 23 mg 5.5% DV 249% D
Mangan 0.33 mg 14% DV 644% D
Fosfor 38 mg 3% DV 138% D
Potas 305 mg 6.5% DV 295% D
Selen 0.7 ug 1.3% DV 57.85% D
Sód 285 mg 12% DV 563% D
Cynk 0.35 mg 3.2% DV 145% D
Alanina 0.06 g -
Arginina 0.04 g -
Kwas asparaginowy 0.12 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.45 g -
Glicyna 0.03 g -
Histydyna 0.02 g -
Izoletyda 0.05 g -
Leucyna 0.07 g -
Lizyna 0.06 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.05 g -
Prolina 0.04 g -
Seryna 0.06 g -
Treonina 0.05 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.06 g -
Popiół 1.12 g -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Woda 87.06 g -

Źródła