Quail, cooked, total edible - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 227 kcal | - | |
Białko | 25.1 g | 50% DV | 442% D |
Tłuszcz | 14.1 g | 18% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 60 g | - | |
Popiół | 0.8 g | - | |
Sód | 52 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65.9 mg | 12% DV | 106% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 234 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.22 mg | 18% DV | 162% D |
Witamina B12 | 0.36 ug | 15% DV | 132% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 203% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.92 mg | 50% DV | 436% D |
Witamina B6 | 0.62 mg | 36% DV | 321% D |
Witamina C | 2.3 mg | 2.6% DV | 22.52% D |
Witamina D | 8 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 4.2 ug | 3.5% DV | 30.84% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 70 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 70 ug | 7.8% DV | 68.53% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 8.81% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.7 mg | 4.7% DV | 41.12% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 10.17% D |
Miedź | 0.59 mg | 66% DV | 580% D |
Żelazo | 4.43 mg | 25% DV | 217% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 46.15% D |
Fosfor | 279 mg | 22% DV | 197% D |
Potas | 216 mg | 4.6% DV | 40.49% D |
Selen | 21.8 ug | 40% DV | 349% D |
Sód | 52 mg | 2.3% DV | 19.92% D |
Cynk | 3.1 mg | 28% DV | 248% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.49 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.69 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.12 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.12 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.56 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.03 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.73 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.8 g | - | |
Betaina | 9.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 60 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central