Pork, fresh, variety meats and by-products, liver, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 134 kcal | - | |
Białko | 21.39 g | 43% DV | 639% D |
Tłuszcz | 3.65 g | 4.7% DV | |
Węglowodany | 2.47 g | 0.9% DV | |
Woda | 71.06 g | - | |
Popiół | 1.44 g | - | |
Sód | 87 mg | 3.8% DV | |
Cholesterol | 301 mg | 100% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 212 ug | - | - |
Witamina A | 21650 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.28 mg | 24% DV | 352% D |
Witamina B12 | 26 ug | 1083% DV | 16169% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 3.01 mg | 231% DV | 3450% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 15.3 mg | 96% DV | 1427% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 6.65 mg | 133% DV | 1985% D |
Witamina B6 | 0.69 mg | 41% DV | 606% D |
Witamina C | 25.3 mg | 28% DV | 420% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 212 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 212 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 6502 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 6502 ug | 722% DV | 10783% D |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 10.33% D |
Miedź | 0.68 mg | 75% DV | 1123% D |
Żelazo | 23.3 mg | 129% DV | 1932% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 63.97% D |
Mangan | 0.34 mg | 15% DV | 223% D |
Fosfor | 288 mg | 23% DV | 344% D |
Potas | 273 mg | 5.8% DV | 86.69% D |
Selen | 52.7 ug | 96% DV | 1430% D |
Sód | 87 mg | 3.8% DV | 56.46% D |
Cynk | 5.76 mg | 52% DV | 782% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.28 g | - | |
Arginina | 1.32 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.94 g | - | |
Cysteina | 0.4 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.78 g | - | |
Glicyna | 1.24 g | - | |
Histydyna | 0.58 g | - | |
Izoletyda | 1.09 g | - | |
Leucyna | 1.91 g | - | |
Lizyna | 1.65 g | - | |
Metionina | 0.53 g | - | |
Fenyloalanina | 1.05 g | - | |
Prolina | 1.15 g | - | |
Seryna | 1.16 g | - | |
Treonina | 0.91 g | - | |
Tryptofan | 0.3 g | - | |
Tyrozyna | 0.73 g | - | |
Walina | 1.32 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.02 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.35 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.46 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.44 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.7 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.44 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.47 g | 0.9% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.44 g | - | |
Cholesterol | 301 mg | 100% DV | |
Woda | 71.06 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central