Pancakes, buttermilk, prepared from recipe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 227 kcal | - | |
Białko | 6.8 g | 14% DV | 120% D |
Tłuszcz | 9.3 g | 12% DV | |
Węglowodany | 28.7 g | 10% DV | |
Woda | 52.5 g | - | |
Popiół | 2.2 g | - | |
Sód | 522 mg | 23% DV | |
Cholesterol | 58 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 56 ug | - | - |
Witamina A | 105 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.2 mg | 17% DV | 150% D |
Witamina B12 | 0.18 ug | 7.5% DV | 66.08% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 198% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.58 mg | 9.9% DV | 86.84% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.2% DV | 71.89% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.6% DV | 23.32% D |
Witamina C | 0.4 mg | 0.4% DV | 3.92% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 38 ug | - | - |
Kwas foliowy | 25 ug | 6.3% DV | 55.07% D |
Retinol | 29 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 30 ug | 3.3% DV | 29.37% D |
Minerały ❯
Wapń | 157 mg | 12% DV | 106% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.8% DV | 50.91% D |
Żelazo | 1.7 mg | 9.4% DV | 83.21% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 31.47% D |
Mangan | 0.2 mg | 8.8% DV | 77.76% D |
Fosfor | 139 mg | 11% DV | 97.97% D |
Potas | 145 mg | 3.1% DV | 27.18% D |
Selen | 15.1 ug | 27% DV | 242% D |
Sód | 522 mg | 23% DV | 200% D |
Cynk | 0.62 mg | 5.6% DV | 49.66% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.26 g | - | |
Arginina | 0.29 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.45 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.63 g | - | |
Glicyna | 0.21 g | - | |
Histydyna | 0.16 g | - | |
Izoletyda | 0.32 g | - | |
Leucyna | 0.55 g | - | |
Lizyna | 0.35 g | - | |
Metionina | 0.15 g | - | |
Fenyloalanina | 0.34 g | - | |
Prolina | 0.61 g | - | |
Seryna | 0.38 g | - | |
Treonina | 0.25 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.25 g | - | |
Walina | 0.36 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.51 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.95 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.27 g | - | |
Kwas masłowy | 0.02 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.23 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.45 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 28.7 g | 10% DV |
Inne ❯
Popiół | 2.2 g | - | |
Cholesterol | 58 mg | 19% DV | |
Woda | 52.5 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central