Luncheon meat, pork with ham, minced, canned, includes Spam (Hormel) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 315 kcal | - | |
Białko | 13.4 g | 27% DV | 170% D |
Tłuszcz | 26.6 g | 34% DV | |
Węglowodany | 4.6 g | 1.7% DV | |
Woda | 51.7 g | - | |
Popiół | 3.7 g | - | |
Sód | 1411 mg | 61% DV | |
Cholesterol | 71 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 68.5 mg | 12% DV | 79.08% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.32 mg | 26% DV | 168% D |
Witamina B12 | 0.45 ug | 19% DV | 119% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 85.96% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.53 mg | 22% DV | 140% D |
Witamina B6 | 0.22 mg | 13% DV | 81.42% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 26 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.6 ug | 3% DV | 19.05% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.6 ug | - | - |
Witamina E | 0.42 mg | 2.8% DV | 17.78% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.7% DV | 35.98% D |
Żelazo | 0.64 mg | 3.6% DV | 22.57% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 21.16% D |
Fosfor | 151 mg | 12% DV | 76.7% D |
Potas | 409 mg | 8.7% DV | 55.25% D |
Selen | 22.9 ug | 42% DV | 264% D |
Sód | 1411 mg | 61% DV | 390% D |
Cynk | 1.59 mg | 14% DV | 91.77% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.89 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.22 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 12.43 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.35 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.21 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.37 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.85 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.6 g | 1.7% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.7 g | - | |
Betaina | 6.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 71 mg | 24% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 51.7 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central