Danish pastry, lemon, unenriched - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 371 kcal | - | |
Białko | 5.4 g | 11% DV | 58.22% D |
Tłuszcz | 18.5 g | 24% DV | |
Węglowodany | 47.8 g | 17% DV | |
Błonnik | 1.9 g | 6.8% DV | 36.58% D |
Woda | 27.1 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Sód | 354 mg | 15% DV | |
Cholesterol | 40 mg | 13% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 16 ug | - | - |
Witamina A | 175 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.4% DV | 29.2% D |
Witamina B12 | 0.09 ug | 3.8% DV | 20.22% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 7.1% DV | 38.15% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.77 mg | 4.8% DV | 25.91% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.63 mg | 13% DV | 68.36% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.4% DV | 12.68% D |
Witamina C | 3.9 mg | 4.3% DV | 23.36% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 53 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 53 ug | 5.9% DV | 31.75% D |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 19.08% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.2% DV | 38.93% D |
Żelazo | 0.75 mg | 4.2% DV | 22.46% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 19.25% D |
Mangan | 0.25 mg | 11% DV | 59.3% D |
Fosfor | 89 mg | 7.1% DV | 38.38% D |
Potas | 83 mg | 1.8% DV | 9.52% D |
Sód | 354 mg | 15% DV | 82.97% D |
Cynk | 0.54 mg | 4.9% DV | 26.46% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.19 g | - | |
Arginina | 0.21 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.3 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.6 g | - | |
Glicyna | 0.18 g | - | |
Histydyna | 0.12 g | - | |
Izoletyda | 0.22 g | - | |
Leucyna | 0.4 g | - | |
Lizyna | 0.18 g | - | |
Metionina | 0.11 g | - | |
Fenyloalanina | 0.27 g | - | |
Prolina | 0.54 g | - | |
Seryna | 0.29 g | - | |
Treonina | 0.17 g | - | |
Tryptofan | 0.06 g | - | |
Tyrozyna | 0.17 g | - | |
Walina | 0.25 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.9 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.53 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.23 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 47.8 g | 17% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.2 g | - | |
Cholesterol | 40 mg | 13% DV | |
Woda | 27.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central