Bread, irish soda, prepared from recipe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 290 kcal | - | |
Białko | 6.6 g | 13% DV | 91.03% D |
Tłuszcz | 5 g | 6.4% DV | |
Węglowodany | 56 g | 20% DV | |
Błonnik | 2.6 g | 9.3% DV | 64.04% D |
Woda | 30.1 g | - | |
Popiół | 1.9 g | - | |
Sód | 398 mg | 17% DV | |
Cholesterol | 18 mg | 6% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 73 ug | - | - |
Witamina A | 194 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.3 mg | 25% DV | 171% D |
Witamina B12 | 0.05 ug | 2.1% DV | 14.37% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.27 mg | 21% DV | 143% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.41 mg | 15% DV | 104% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.25 mg | 5% DV | 34.48% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.9% DV | 33.67% D |
Witamina C | 0.8 mg | 0.9% DV | 6.13% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 47 ug | - | - |
Kwas foliowy | 37 ug | 9.3% DV | 63.79% D |
Retinol | 45 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 48 ug | 5.3% DV | 36.78% D |
Minerały ❯
Wapń | 81 mg | 6.2% DV | 42.97% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 99.62% D |
Żelazo | 2.69 mg | 15% DV | 103% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 37.77% D |
Mangan | 0.36 mg | 15% DV | 106% D |
Fosfor | 114 mg | 9.1% DV | 62.9% D |
Potas | 266 mg | 5.7% DV | 39.03% D |
Selen | 16 ug | 29% DV | 201% D |
Sód | 398 mg | 17% DV | 119% D |
Cynk | 0.57 mg | 5.2% DV | 35.74% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.23 g | - | |
Arginina | 0.29 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.39 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.83 g | - | |
Glicyna | 0.19 g | - | |
Histydyna | 0.16 g | - | |
Izoletyda | 0.23 g | - | |
Leucyna | 0.44 g | - | |
Lizyna | 0.22 g | - | |
Metionina | 0.14 g | - | |
Fenyloalanina | 0.3 g | - | |
Prolina | 0.6 g | - | |
Seryna | 0.3 g | - | |
Treonina | 0.2 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.2 g | - | |
Walina | 0.28 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.4 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.98 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.7 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.34 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 56 g | 20% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.9 g | - | |
Cholesterol | 18 mg | 6% DV | |
Woda | 30.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central