Beans, white, mature seeds, cooked, boiled, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 139 kcal -
Białko 9.73 g 19% DV 280% D
Tłuszcz 0.35 g 0.4% DV
Węglowodany 25.09 g 9.1% DV
Cukry 0.34 g -
Błonnik 6.3 g 23% DV 324% D
Woda 63.08 g -
Popiół 1.75 g -
Sód 242 mg 11% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 35.1 mg 6.4% DV 91.82% D
Kwas foliowy 81 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.12 mg 9.8% DV 141% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg 3.5% DV 50.91% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.14 mg 0.9% DV 12.59% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.23 mg 4.6% DV 65.9% D
Witamina B6 0.09 mg 5.5% DV 78.71% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 3.5 ug 2.9% DV 41.97% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 0 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 81 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 81 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.94 mg 6.3% DV 90.17% D

Minerały

Wapń 90 mg 6.9% DV 99.61% D
Miedź 0.29 mg 32% DV 459% D
Żelazo 3.7 mg 21% DV 296% D
Magnez 63 mg 15% DV 216% D
Mangan 0.64 mg 28% DV 398% D
Fosfor 113 mg 9% DV 130% D
Potas 561 mg 12% DV 172% D
Selen 1.3 ug 2.4% DV 34.01% D
Sód 242 mg 11% DV 151% D
Cynk 1.38 mg 13% DV 181% D
Alanina 0.41 g -
Arginina 0.6 g -
Kwas asparaginowy 1.18 g -
Cysteina 0.11 g -
Kwas glutaminowy 1.48 g -
Glicyna 0.38 g -
Histydyna 0.27 g -
Izoletyda 0.43 g -
Leucyna 0.78 g -
Lizyna 0.67 g -
Metionina 0.15 g -
Fenyloalanina 0.53 g -
Prolina 0.41 g -
Seryna 0.53 g -
Treonina 0.41 g -
Tryptofan 0.12 g -
Tyrozyna 0.27 g -
Walina 0.51 g -
Total (complex+sugars) 25.09 g 9.1% DV
Popiół 1.75 g -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Woda 63.08 g -

Źródła