Babyfood, vegetable and brown rice, strained - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 69 kcal | - | |
Białko | 1.9 g | 3.8% DV | 110% D |
Tłuszcz | 1.5 g | 1.9% DV | |
Węglowodany | 12.1 g | 4.4% DV | |
Cukry | 2.39 g | - | |
Błonnik | 1.1 g | 3.9% DV | 114% D |
Woda | 84.1 g | - | |
Popiół | 0.43 g | - | |
Sód | 14 mg | 0.6% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.2 mg | 2.8% DV | 80.11% D |
Kwas foliowy | 16 ug | - | - |
Witamina A | 150 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.2% DV | 121% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 3.8% DV | 111% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.1 mg | 6.9% DV | 199% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.9% DV | 85.25% D |
Witamina C | 0.3 mg | 0.3% DV | 9.66% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 13.4 ug | 11% DV | 324% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 33 ug | - | - |
Karoten, beta | 73 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 25.76% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.15 mg | 1% DV | 28.99% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 31.22% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.9% DV | 258% D |
Żelazo | 0.4 mg | 2.2% DV | 64.41% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 104% D |
Fosfor | 33 mg | 2.6% DV | 76.52% D |
Potas | 135 mg | 2.9% DV | 83.26% D |
Selen | 1.2 ug | 2.2% DV | 63.24% D |
Sód | 14 mg | 0.6% DV | 17.64% D |
Cynk | 0.22 mg | 2% DV | 57.97% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.3 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.96 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.03 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 12.1 g | 4.4% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.43 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 84.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central