Pinon Nuts, roasted (Navajo) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 541 kcal | - | |
Białko | 7.41 g | 15% DV | 54.79% D |
Tłuszcz | 34.08 g | 44% DV | |
Węglowodany | 51.06 g | 19% DV | |
Skrobia | 5.5 g | - | |
Błonnik | 43.4 g | 155% DV | 573% D |
Woda | 5 g | - | |
Popiół | 2.45 g | - | |
Sód | 310 mg | 13% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 65.31% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 63.13% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.63 mg | 10% DV | 37.66% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.79 mg | 16% DV | 58.48% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 6.8% DV | 25.23% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 11.3 mg | 75% DV | 278% D |
Minerały ❯
Wapń | 18 mg | 1.4% DV | 5.12% D |
Miedź | 0.65 mg | 73% DV | 269% D |
Żelazo | 3.53 mg | 20% DV | 72.5% D |
Magnez | 152 mg | 36% DV | 134% D |
Mangan | 1.74 mg | 76% DV | 280% D |
Fosfor | 345 mg | 28% DV | 102% D |
Potas | 458 mg | 9.7% DV | 36.02% D |
Sód | 310 mg | 13% DV | 49.83% D |
Cynk | 2.89 mg | 26% DV | 97.13% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 14.2 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.21 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 15.3 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.13 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.29 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.75 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 51.06 g | 19% DV | |
Fruktoza | 0.3 g | - | |
Glukoza | 0.15 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 5.5 g | - | |
Sacharoza | 3.45 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central