Struś, wachlarz, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 117 kcal -
Białko 21.81 g 44% DV 746% D
Tłuszcz 2.65 g 3.4% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 75.93 g -
Popiół 0.61 g -
Sód 75 mg 3.3% DV
Cholesterol 73 mg 24% DV

Witaminy

Kwas foliowy 8 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.2 mg 16% DV 279% D
Witamina B12 4.97 ug 207% DV 3540% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.29 mg 22% DV 379% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.72 mg 30% DV 504% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.17 mg 23% DV 398% D
Witamina B6 0.51 mg 30% DV 516% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 0 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 8 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 8 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.2 mg 1.3% DV 22.79% D

Minerały

Wapń 6 mg 0.5% DV 7.89% D
Miedź 0.14 mg 15% DV 258% D
Żelazo 4.38 mg 24% DV 416% D
Magnez 22 mg 5.2% DV 89.54% D
Mangan 0.02 mg 0.7% DV 12.63% D
Fosfor 211 mg 17% DV 289% D
Potas 308 mg 6.6% DV 112% D
Selen 34.9 ug 63% DV 1085% D
Sód 75 mg 3.3% DV 55.74% D
Cynk 3.71 mg 34% DV 577% D
Alanina 1.4 g -
Arginina 1.49 g -
Kwas asparaginowy 2.04 g -
Cysteina 0.22 g -
Kwas glutaminowy 3.34 g -
Glicyna 1.46 g -
Histydyna 0.55 g -
Izoletyda 1.04 g -
Leucyna 1.77 g -
Lizyna 1.93 g -
Metionina 0.61 g -
Fenyloalanina 0.9 g -
Prolina 1.14 g -
Seryna 0.87 g -
Treonina 0.96 g -
Tryptofan 0.19 g -
Tyrozyna 0.71 g -
Walina 1.08 g -

Źródła