Macaroni and Cheese, canned, microwavable - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
134 kcal | - | - |
Białko
|
5.98 g | 12% DV | 179% D |
Tłuszcz
|
5.99 g | 7.7% DV | - |
Węglowodany
|
13.96 g | 5.1% DV | - |
Skrobia
|
11.44 g | - | - |
Cukry
|
1.41 g | - | - |
Błonnik
|
0.4 g | 1.4% DV | 21.32% D |
Woda
|
72.94 g | - | - |
Popiół
|
1.12 g | - | - |
Sód
|
335 mg | 15% DV | - |
Cholesterol
|
20 mg | 6.7% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.08 mg | 6.3% DV | 94.53% D |
Witamina B12
|
0.09 ug | 3.8% DV | 55.97% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.19 mg | 14% DV | 214% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.05 mg | 6.5% DV | 97.57% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.13 mg | 2.6% DV | 38.81% D |
Witamina B6
|
0.04 mg | 2.2% DV | 32.48% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
57 mg | 4.4% DV | 65.44% D |
Miedź
|
0.26 mg | 29% DV | 431% D |
Żelazo
|
0.91 mg | 5.1% DV | 75.46% D |
Magnez
|
13 mg | 3.1% DV | 46.2% D |
Mangan
|
0.22 mg | 9.6% DV | 143% D |
Fosfor
|
97 mg | 7.8% DV | 116% D |
Potas
|
72 mg | 1.5% DV | 22.86% D |
Selen
|
11.5 ug | 21% DV | 312% D |
Sód
|
335 mg | 15% DV | 217% D |
Cynk
|
0.55 mg | 5% DV | 74.63% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.43 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.65 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.14 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.19 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.62 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.84 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.88 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.12 g | - | - |
Cholesterol
|
20 mg | 6.7% DV | - |
Woda
|
72.94 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -