Lamb, variety meats and by-products, kidneys, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 97 kcal | - | |
Białko | 15.74 g | 31% DV | 649% D |
Tłuszcz | 2.95 g | 3.8% DV | |
Węglowodany | 0.82 g | 0.3% DV | |
Woda | 79.23 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Sód | 156 mg | 6.8% DV | |
Cholesterol | 337 mg | 112% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 28 ug | - | - |
Witamina A | 316 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.62 mg | 52% DV | 1065% D |
Witamina B12 | 52.41 ug | 2184% DV | 45026% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 2.24 mg | 172% DV | 3553% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.51 mg | 47% DV | 968% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 4.22 mg | 84% DV | 1740% D |
Witamina B6 | 0.22 mg | 13% DV | 267% D |
Witamina C | 11 mg | 12% DV | 252% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 95 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 95 ug | 11% DV | 218% D |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 20.62% D |
Miedź | 0.45 mg | 50% DV | 1022% D |
Żelazo | 6.38 mg | 35% DV | 731% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 83.46% D |
Mangan | 0.12 mg | 5.1% DV | 106% D |
Fosfor | 246 mg | 20% DV | 406% D |
Potas | 277 mg | 5.9% DV | 122% D |
Selen | 127 ug | 231% DV | 4757% D |
Sód | 156 mg | 6.8% DV | 140% D |
Cynk | 2.24 mg | 20% DV | 420% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.85 g | - | |
Arginina | 0.91 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.36 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.71 g | - | |
Glicyna | 0.92 g | - | |
Histydyna | 0.4 g | - | |
Izoletyda | 0.63 g | - | |
Leucyna | 1.18 g | - | |
Lizyna | 1.02 g | - | |
Metionina | 0.32 g | - | |
Fenyloalanina | 0.73 g | - | |
Prolina | 0.8 g | - | |
Seryna | 0.73 g | - | |
Treonina | 0.74 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.55 g | - | |
Walina | 0.92 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.03 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.21 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.55 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.42 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.52 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.82 g | 0.3% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.26 g | - | |
Cholesterol | 337 mg | 112% DV | |
Woda | 79.23 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central