Crustaceans, crab, dungeness, cooked, moist heat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
110 kcal - -
Białko
22.32 g 45% DV 812% D
Tłuszcz
1.24 g 1.6% DV -
Węglowodany
0.95 g 0.3% DV -
Woda
73.31 g - -
Popiół
2.18 g - -
Sód
378 mg 16% DV -
Cholesterol
76 mg 25% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Kwas foliowy
42 ug - -
Witamina A
104 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.06 mg 4.8% DV 86.36% D
Witamina B12
10.38 ug 433% DV 7864% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.2 mg 16% DV 284% D
Witamina B3 (Niacyna)
3.62 mg 23% DV 412% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.4 mg 8.1% DV 147% D
Witamina B6
0.17 mg 10% DV 185% D
Witamina C
3.6 mg 4% DV 72.73% D
Element Amount Daily value Density
Folate, food
42 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
42 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Retinol
31 ug - -
Witamina A, RAE
31 ug 3.4% DV 62.63% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
59 mg 4.5% DV 82.52% D
Miedź
0.73 mg 82% DV 1483% D
Żelazo
0.43 mg 2.4% DV 43.43% D
Magnez
58 mg 14% DV 251% D
Mangan
0.1 mg 4.2% DV 76.68% D
Fosfor
175 mg 14% DV 255% D
Potas
408 mg 8.7% DV 158% D
Selen
47.6 ug 87% DV 1574% D
Sód
378 mg 16% DV 299% D
Cynk
5.47 mg 50% DV 904% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
1.26 g - -
Arginina
1.95 g - -
Kwas asparaginowy
2.3 g - -
Cysteina
0.25 g - -
Kwas glutaminowy
3.8 g - -
Glicyna
1.34 g - -
Histydyna
0.45 g - -
Izoletyda
1.08 g - -
Leucyna
1.77 g - -
Lizyna
1.94 g - -
Metionina
0.63 g - -
Fenyloalanina
0.94 g - -
Prolina
0.74 g - -
Seryna
0.88 g - -
Treonina
0.9 g - -
Tryptofan
0.31 g - -
Tyrozyna
0.74 g - -
Walina
1.05 g - -
Element Amount Daily value Density
Omega-3 DHA
0.11 g - -
Omega-3 EPA
0.28 g - -
Omega-9 eikosenowy
0.01 g - -
Omega-9 erukowy
0.03 g - -
Omega 9 oleinowy
0.12 g - -
Kwas laurynowy
0 g - -
Kwas mirystynowy
0 g - -
Kwas palmitynowy
0.11 g - -
Kwas stearynowy
0.05 g - -
Total (complex+sugars)
0.95 g 0.3% DV -
Element Amount Daily value Density
Popiół
2.18 g - -
Cholesterol
76 mg 25% DV -
Woda
73.31 g - -

Źródła