Melons, cantaloupe, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 38 kcal | - | |
Białko | 0.82 g | 1.6% DV | 86.32% D |
Tłuszcz | 0.18 g | 0.2% DV | |
Węglowodany | 8.16 g | 3% DV | |
Skrobia | 0.02 g | - | |
Błonnik | 0.8 g | 2.9% DV | 150% D |
Woda | 90.2 g | - | |
Popiół | 0.63 g | - | |
Sód | 30 mg | 1.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.1% DV | 215% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.1% DV | 109% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.69 mg | 4.3% DV | 228% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.09 mg | 1.7% DV | 89.47% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.4% DV | 124% D |
Witamina C | 10.9 mg | 12% DV | 637% D |
Witamina K (filochinon) | 2.7 ug | 2.3% DV | 118% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2780 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 232 ug | 26% DV | 1357% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 36.44% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.4% DV | 497% D |
Żelazo | 0.38 mg | 2.1% DV | 111% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 163% D |
Mangan | 0.05 mg | 2% DV | 105% D |
Fosfor | 17 mg | 1.4% DV | 71.58% D |
Potas | 157 mg | 3.3% DV | 176% D |
Selen | 1.7 ug | 3.1% DV | 163% D |
Sód | 30 mg | 1.3% DV | 68.65% D |
Cynk | 0.44 mg | 4% DV | 211% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.08 g | - | |
Arginina | 0.02 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.11 g | - | |
Cysteina | 0 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.17 g | - | |
Glicyna | 0.02 g | - | |
Histydyna | 0.01 g | - | |
Izoletyda | 0.02 g | - | |
Leucyna | 0.02 g | - | |
Lizyna | 0.02 g | - | |
Metionina | 0.01 g | - | |
Fenyloalanina | 0.02 g | - | |
Prolina | 0.02 g | - | |
Seryna | 0.03 g | - | |
Treonina | 0.01 g | - | |
Tryptofan | 0 g | - | |
Tyrozyna | 0.01 g | - | |
Walina | 0.03 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 8.16 g | 3% DV | |
Błonnik nierozpuszczalny | 0.5 g | - | |
Błonnik rozpuszczalny | 0.3 g | - | |
Fruktoza | 2.4 g | - | |
Galaktoza | 0.06 g | - | |
Glukoza | 2.08 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.02 g | - | |
Skrobia | 0.02 g | - | |
Sacharoza | 3.32 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central