Bread, kneel down (Navajo) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 195 kcal | - | |
Białko | 4.29 g | 8.6% DV | 88% D |
Tłuszcz | 2.21 g | 2.8% DV | |
Węglowodany | 39.47 g | 14% DV | |
Skrobia | 28.25 g | - | |
Cukry | 3.74 g | - | |
Woda | 52.96 g | - | |
Popiół | 1.07 g | - | |
Sód | 126 mg | 5.5% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 10% DV | 103% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 10% DV | 104% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.49 mg | 16% DV | 160% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 7.1% DV | 72.62% D |
Witamina K (filochinon) | 0.3 ug | 0.3% DV | 2.56% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 98 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 98 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.33 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.71 mg | - | - |
Witamina E | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.5 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 3.94% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 108% D |
Żelazo | 1.11 mg | 6.2% DV | 63.25% D |
Magnez | 55 mg | 13% DV | 134% D |
Mangan | 0.3 mg | 13% DV | 135% D |
Fosfor | 164 mg | 13% DV | 135% D |
Potas | 320 mg | 6.8% DV | 69.83% D |
Selen | 11.9 ug | 22% DV | 222% D |
Sód | 126 mg | 5.5% DV | 56.19% D |
Cynk | 1.46 mg | 13% DV | 136% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.82 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.6 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.29 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 39.47 g | 14% DV | |
Fruktoza | 0.7 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.82 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 28.25 g | - | |
Sacharoza | 2.22 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central