Bread, kneel down (Navajo) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
|
195 kcal | - | - |
|
4.29 g | 8.6% DV | 88% D |
|
2.21 g | 2.8% DV | - |
|
39.47 g | 14% DV | - |
|
28.25 g | - | - |
|
3.74 g | - | - |
|
52.96 g | - | - |
|
1.07 g | - | - |
|
126 mg | 5.5% DV | - |
Witaminy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.12 mg | 10% DV | 103% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.13 mg | 10% DV | 104% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
2.49 mg | 16% DV | 160% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.35 mg | 7.1% DV | 72.62% D |
Witamina K (filochinon)
|
0.3 ug | 0.3% DV | 2.56% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Folate, food
|
98 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
98 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
1.33 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.71 mg | - | - |
Witamina E
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0.5 ug | - | - |
Minerały
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
5 mg | 0.4% DV | 3.94% D |
Miedź
|
0.1 mg | 11% DV | 108% D |
Żelazo
|
1.11 mg | 6.2% DV | 63.25% D |
Magnez
|
55 mg | 13% DV | 134% D |
Mangan
|
0.3 mg | 13% DV | 135% D |
Fosfor
|
164 mg | 13% DV | 135% D |
Potas
|
320 mg | 6.8% DV | 69.83% D |
Selen
|
11.9 ug | 22% DV | 222% D |
Sód
|
126 mg | 5.5% DV | 56.19% D |
Cynk
|
1.46 mg | 13% DV | 136% D |
Aminokwasy
❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.03 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.82 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.6 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.29 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.05 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Węglowodany
❯
Inne
❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -