Crackers, rye, wafers, seasoned - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
381 kcal | - | - |
Białko
|
9 g | 18% DV | 94.49% D |
Tłuszcz
|
9.2 g | 12% DV | - |
Węglowodany
|
73.8 g | 27% DV | - |
Błonnik
|
20.9 g | 75% DV | 392% D |
Woda
|
4 g | - | - |
Popiół
|
4 g | - | - |
Sód
|
887 mg | 39% DV | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Kwas foliowy
|
52 ug | - | - |
Witamina A
|
8 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.32 mg | 26% DV | 138% D |
Witamina B12
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.22 mg | 17% DV | 90.05% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
2.47 mg | 15% DV | 81.17% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.56 mg | 11% DV | 58.58% D |
Witamina B6
|
0.19 mg | 11% DV | 58.67% D |
Witamina C
|
0.1 mg | 0.1% DV | 0.58% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Folate, food
|
52 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
52 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
44 mg | 3.4% DV | 17.77% D |
Miedź
|
0.5 mg | 55% DV | 289% D |
Żelazo
|
3.04 mg | 17% DV | 88.66% D |
Magnez
|
106 mg | 25% DV | 132% D |
Mangan
|
2.37 mg | 103% DV | 541% D |
Fosfor
|
307 mg | 25% DV | 129% D |
Potas
|
454 mg | 9.7% DV | 50.71% D |
Selen
|
32.5 ug | 59% DV | 310% D |
Sód
|
887 mg | 39% DV | 202% D |
Cynk
|
2.55 mg | 23% DV | 122% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.32 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
3.28 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
3.22 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.92 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.35 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
73.8 g | 27% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
4 g | - | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Woda
|
4 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -