Koper włoski świeży - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 43 kcal -
Białko 3.46 g 6.9% DV 322% D
Tłuszcz 1.12 g 1.4% DV
Węglowodany 7.02 g 2.6% DV
Błonnik 2.1 g 7.5% DV 349% D
Woda 85.95 g -
Popiół 2.45 g -
Sód 61 mg 2.7% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Kwas foliowy 150 ug - -
Witamina A 7718 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 4.8% DV 225% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.3 mg 23% DV 1059% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.57 mg 9.8% DV 456% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.4 mg 7.9% DV 369% D
Witamina B6 0.19 mg 11% DV 506% D
Witamina C 85 mg 94% DV 4393% D
Witamina D 0 iu - -
Folate, food 150 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 150 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 386 ug 43% DV 1995% D
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 208 mg 16% DV 744% D
Miedź 0.15 mg 16% DV 755% D
Żelazo 6.59 mg 37% DV 1703% D
Magnez 55 mg 13% DV 609% D
Mangan 1.26 mg 55% DV 2556% D
Fosfor 66 mg 5.3% DV 246% D
Potas 738 mg 16% DV 730% D
Sód 61 mg 2.7% DV 123% D
Cynk 0.91 mg 8.3% DV 385% D
Alanina 0.23 g -
Arginina 0.14 g -
Kwas asparaginowy 0.34 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.29 g -
Glicyna 0.17 g -
Histydyna 0.07 g -
Izoletyda 0.2 g -
Leucyna 0.16 g -
Lizyna 0.25 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.07 g -
Prolina 0.25 g -
Seryna 0.16 g -
Treonina 0.07 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.1 g -
Walina 0.15 g -
Popiół 2.45 g -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Woda 85.95 g -

Źródła