Tofu, hard, prepared with nigari - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
145 kcal - -
Białko
12.68 g 25% DV 350% D
Tłuszcz
9.99 g 13% DV -
Węglowodany
4.39 g 1.6% DV -
Błonnik
0.6 g 2.1% DV 29.56% D
Woda
71.12 g - -
Popiół
1.82 g - -
Sód
2 mg 0.1% DV -
Cholesterol
0 mg 0% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Kwas foliowy
22 ug - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.04 mg 3.5% DV 48.28% D
Witamina B12
0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.08 mg 5.9% DV 81.7% D
Witamina B3 (Niacyna)
0.64 mg 4% DV 55.09% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.04 mg 0.7% DV 10.21% D
Witamina B6
0.04 mg 2.3% DV 31.64% D
Witamina C
0.3 mg 0.3% DV 4.6% D
Witamina D
0 iu - -
Element Amount Daily value Density
Folate, food
22 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
22 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Witamina D (D2 + D3)
0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
345 mg 27% DV 366% D
Miedź
0.33 mg 36% DV 503% D
Żelazo
2.75 mg 15% DV 211% D
Magnez
53 mg 13% DV 174% D
Mangan
1.05 mg 46% DV 631% D
Fosfor
231 mg 18% DV 255% D
Potas
146 mg 3.1% DV 42.85% D
Selen
16.8 ug 31% DV 421% D
Sód
2 mg 0.1% DV 1.2% D
Cynk
1.66 mg 15% DV 208% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
0.62 g - -
Arginina
1.1 g - -
Kwas asparaginowy
1.64 g - -
Cysteina
0.05 g - -
Kwas glutaminowy
2.64 g - -
Glicyna
0.59 g - -
Histydyna
0.35 g - -
Izoletyda
0.68 g - -
Leucyna
1.12 g - -
Lizyna
0.71 g - -
Metionina
0.17 g - -
Fenyloalanina
0.67 g - -
Prolina
0.87 g - -
Seryna
0.82 g - -
Treonina
0.63 g - -
Tryptofan
0.19 g - -
Tyrozyna
0.56 g - -
Walina
0.7 g - -
Element Amount Daily value Density
Omega-3 ALA
0.67 g - -
Omega-6 linolowy
4.97 g - -
Omega 9 oleinowy
2.18 g - -
Kwas mirystynowy
0.03 g - -
Kwas palmitynowy
1.06 g - -
Kwas stearynowy
0.36 g - -
Element Amount Daily value Density
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
0.03 g - -
Total (complex+sugars)
4.39 g 1.6% DV -
Element Amount Daily value Density
Popiół
1.82 g - -
Cholesterol
0 mg 0% DV -
Woda
71.12 g - -

Źródła