Sos brązowy, dryl - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 367 kcal | - | |
Białko | 10.74 g | 21% DV | 117% D |
Tłuszcz | 9.61 g | 12% DV | |
Węglowodany | 59.38 g | 22% DV | |
Błonnik | 2 g | 7.1% DV | 38.93% D |
Woda | 5 g | - | |
Popiół | 15.27 g | - | |
Sód | 4843 mg | 211% DV | |
Cholesterol | 3 mg | 1% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 43 ug | - | - |
Witamina A | 27 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 mg | 15% DV | 81.74% D |
Witamina B12 | 0.7 ug | 29% DV | 159% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.39 mg | 30% DV | 163% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.7 mg | 23% DV | 126% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.1 mg | 2% DV | 10.9% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.9% DV | 32.06% D |
Witamina C | 0.3 mg | 0.3% DV | 1.82% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 31 ug | - | - |
Kwas foliowy | 17 ug | 4.3% DV | 23.16% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 4.84% D |
Minerały ❯
Wapń | 132 mg | 10% DV | 55.33% D |
Miedź | 0.19 mg | 21% DV | 115% D |
Żelazo | 1.72 mg | 9.6% DV | 52.07% D |
Magnez | 34 mg | 8.1% DV | 44.12% D |
Mangan | 0.41 mg | 18% DV | 97.62% D |
Fosfor | 203 mg | 16% DV | 88.5% D |
Potas | 262 mg | 5.6% DV | 30.38% D |
Selen | 6.1 ug | 11% DV | 60.44% D |
Sód | 4843 mg | 211% DV | 1147% D |
Cynk | 1.11 mg | 10% DV | 54.99% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.09 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.23 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.71 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.23 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 59.38 g | 22% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 15.27 g | - | |
Cholesterol | 3 mg | 1% DV | |
Woda | 5 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central