Peanut butter, creamy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 632 kcal | - | |
Białko | 23.99 g | 48% DV | 152% D |
Tłuszcz | 49.43 g | 63% DV | |
Węglowodany | 22.7 g | 8.3% DV | |
Błonnik | 6.32 g | 23% DV | 71.5% D |
Woda | 1.1 g | - | |
Popiół | 2.77 g | - | |
Sód | 221 mg | 9.6% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 10% DV | 31.82% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 17.2 mg | 108% DV | 340% D |
Witamina B6 | 0.38 mg | 22% DV | 70.87% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 87.81 ug | 293% DV | 927% D |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 97.29 ug | - | - |
Witamina E | 5.41 mg | 36% DV | 114% D |
Minerały ❯
Wapń | 49.85 mg | 3.8% DV | 12.14% D |
Miedź | 0.54 mg | 60% DV | 190% D |
Żelazo | 1.85 mg | 10% DV | 32.6% D |
Magnez | 193 mg | 46% DV | 145% D |
Mangan | 1.68 mg | 73% DV | 231% D |
Fosfor | 393 mg | 31% DV | 99.6% D |
Potas | 654 mg | 14% DV | 44.06% D |
Selen | 20.16 ug | 37% DV | 116% D |
Sód | 221 mg | 9.6% DV | 30.38% D |
Cynk | 3.06 mg | 28% DV | 88.14% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.16 g | - | |
Arginina | 3.32 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.42 g | - | |
Cysteina | 0.51 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.82 g | - | |
Glicyna | 1.69 g | - | |
Histydyna | 0.68 g | - | |
Izoletyda | 0.92 g | - | |
Leucyna | 1.88 g | - | |
Lizyna | 0.95 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 1.5 g | - | |
Prolina | 1.24 g | - | |
Seryna | 1.42 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 1.06 g | - | |
Walina | 1.12 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-6 linolowy | 9.73 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.8 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0.13 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 29.76 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.68 g | - | |
Kwas behenowy | 1.42 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.82 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.11 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.29 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.7 g | 8.3% DV |
Inne ❯
Popiół | 2.77 g | - | |
Hydroksyprolina | 0.16 g | - | |
Azot | 4.39 g | - | |
Woda | 1.1 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central