Cheese, parmesan, grated, refrigerated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 403 kcal | - | |
Białko | 30.14 g | 60% DV | 299% D |
Tłuszcz | 29.5 g | 38% DV | |
Węglowodany | 4.33 g | 1.6% DV | |
Woda | 30.83 g | - | |
Popiół | 5.2 g | - | |
Sód | 1046 mg | 45% DV | |
Cholesterol | 86.03 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.9% DV | 14.4% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.41 mg | 31% DV | 156% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.14 mg | 0.9% DV | 4.36% D |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.3% DV | 6.69% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Retinol | 233 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 950 mg | 73% DV | 362% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.7% DV | 23.32% D |
Jod | 82.9 ug | 55% DV | 274% D |
Żelazo | 0.14 mg | 0.8% DV | 3.87% D |
Magnez | 35.37 mg | 8.4% DV | 41.75% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.6% DV | 8% D |
Fosfor | 625 mg | 50% DV | 248% D |
Potas | 73.95 mg | 1.6% DV | 7.8% D |
Sód | 1046 mg | 45% DV | 225% D |
Cynk | 4.62 mg | 42% DV | 208% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-6 linolowy | 0.67 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.29 g | - | |
Kwas masłowy | 0.61 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.76 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.51 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.32 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.87 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.78 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.17 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.6 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.43 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.33 g | 1.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.03 g | - | |
Glukoza | 0.61 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 5.2 g | - | |
Cholesterol | 86.03 mg | 29% DV | |
Azot | 4.72 g | - | |
Woda | 30.83 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central