Cheese, feta, whole milk, crumbled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 273 kcal | - | |
Białko | 19.71 g | 39% DV | 289% D |
Tłuszcz | 19.08 g | 24% DV | |
Węglowodany | 5.58 g | 2% DV | |
Woda | 51.89 g | - | |
Popiół | 3.74 g | - | |
Sód | 1034 mg | 45% DV | |
Cholesterol | 57.52 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.7% DV | 34.43% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.44 mg | 34% DV | 251% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.26 mg | 1.7% DV | 12.11% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.3% DV | 16.52% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 0.46 ug | 1.5% DV | 11.33% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Retinol | 147 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 371 mg | 29% DV | 209% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.5% DV | 25.69% D |
Jod | 48.44 ug | 32% DV | 237% D |
Żelazo | 0.07 mg | 0.4% DV | 2.75% D |
Magnez | 17.69 mg | 4.2% DV | 30.87% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.9% DV | 6.38% D |
Fosfor | 328 mg | 26% DV | 192% D |
Potas | 105 mg | 2.2% DV | 16.42% D |
Sód | 1034 mg | 45% DV | 329% D |
Cynk | 2.35 mg | 21% DV | 157% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-6 linolowy | 0.42 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.66 g | - | |
Kwas masłowy | 0.4 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.48 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.33 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.54 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.8 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.31 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.74 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.28 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.58 g | 2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.43 g | - | |
Glukoza | 0.59 g | - | |
Laktoza | 0.61 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.74 g | - | |
Cholesterol | 57.52 mg | 19% DV | |
Azot | 3.09 g | - | |
Woda | 51.89 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central