Yogurt, plain, whole milk - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 77.95 kcal | - | |
Białko | 3.82 g | 7.6% DV | 196% D |
Tłuszcz | 4.48 g | 5.7% DV | |
Węglowodany | 5.57 g | 2% DV | |
Woda | 85.27 g | - | |
Popiół | 0.85 g | - | |
Sód | 41.78 mg | 1.8% DV | |
Cholesterol | 14.17 mg | 4.7% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.6% DV | 118% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 480% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.14 mg | 0.8% DV | 21.65% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.7% DV | 68.01% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 31.1 iu | - | - |
Więcej... ❯
Retinol | 48.19 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.78 ug | 3.9% DV | 99.8% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.78 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 127 mg | 9.8% DV | 250% D |
Miedź | 0 mg | 0.4% DV | 9.05% D |
Jod | 32.33 ug | 22% DV | 553% D |
Żelazo | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Magnez | 11.45 mg | 2.7% DV | 69.95% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 1.72% D |
Fosfor | 101 mg | 8.1% DV | 208% D |
Potas | 164 mg | 3.5% DV | 89.58% D |
Sód | 41.78 mg | 1.8% DV | 46.61% D |
Cynk | 0.43 mg | 3.9% DV | 99.9% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.77 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.11 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.38 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.37 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.57 g | 2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.75 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.35 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.85 g | - | |
Cholesterol | 14.17 mg | 4.7% DV | |
Azot | 0.6 g | - | |
Woda | 85.27 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central