Dandelion greens, cooked, boiled, drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 33 kcal | - | |
Białko | 2 g | 4% DV | 242% D |
Tłuszcz | 0.6 g | 0.8% DV | |
Węglowodany | 6.4 g | 2.3% DV | |
Cukry | 1.62 g | - | |
Błonnik | 2.9 g | 10% DV | 628% D |
Woda | 89.8 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Sód | 280 mg | 12% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 27.6 mg | 5% DV | 304% D |
Kwas foliowy | 13 ug | - | - |
Witamina A | 14544 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.13 mg | 11% DV | 657% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 13% DV | 816% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.51 mg | 3.2% DV | 195% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.06 mg | 1.1% DV | 69.09% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.4% DV | 570% D |
Witamina C | 18 mg | 20% DV | 1212% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 359 ug | 299% DV | 18126% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 8727 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 727 ug | 81% DV | 4896% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.6 mg | 4% DV | 242% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 140 mg | 11% DV | 653% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 774% D |
Żelazo | 1.8 mg | 10% DV | 606% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 346% D |
Mangan | 0.23 mg | 10% DV | 606% D |
Fosfor | 42 mg | 3.4% DV | 204% D |
Potas | 232 mg | 4.9% DV | 299% D |
Selen | 0.3 ug | 0.5% DV | 33.06% D |
Sód | 280 mg | 12% DV | 738% D |
Cynk | 0.28 mg | 2.5% DV | 154% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.4 g | 2.3% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.2 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 89.8 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central