Przyprawy, nasiona kopru włoskiego - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 345 kcal | - | |
Białko | 15.8 g | 32% DV | 183% D |
Tłuszcz | 14.87 g | 19% DV | |
Węglowodany | 52.29 g | 19% DV | |
Błonnik | 39.8 g | 142% DV | 824% D |
Woda | 8.81 g | - | |
Popiół | 8.22 g | - | |
Sód | 88 mg | 3.8% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 135 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.41 mg | 34% DV | 197% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.35 mg | 27% DV | 157% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.05 mg | 38% DV | 219% D |
Witamina B6 | 0.47 mg | 28% DV | 160% D |
Witamina C | 21 mg | 23% DV | 135% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 7 ug | 0.8% DV | 4.51% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 1196 mg | 92% DV | 533% D |
Miedź | 1.07 mg | 119% DV | 687% D |
Żelazo | 18.54 mg | 103% DV | 597% D |
Magnez | 385 mg | 92% DV | 531% D |
Mangan | 6.53 mg | 284% DV | 1647% D |
Fosfor | 487 mg | 39% DV | 226% D |
Potas | 1694 mg | 36% DV | 209% D |
Sód | 88 mg | 3.8% DV | 22.18% D |
Cynk | 3.7 mg | 34% DV | 195% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.79 g | - | |
Arginina | 0.68 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.83 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.96 g | - | |
Glicyna | 1.11 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.7 g | - | |
Leucyna | 1 g | - | |
Lizyna | 0.76 g | - | |
Metionina | 0.3 g | - | |
Fenyloalanina | 0.65 g | - | |
Prolina | 0.9 g | - | |
Seryna | 0.9 g | - | |
Treonina | 0.6 g | - | |
Tryptofan | 0.25 g | - | |
Tyrozyna | 0.41 g | - | |
Walina | 0.92 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 52.29 g | 19% DV |
Inne ❯
Popiół | 8.22 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 8.81 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central