Oranges, raw, navels (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 47 kcal -
Białko 0.91 g 1.8% DV 77.45% D
Tłuszcz 0.15 g 0.2% DV
Węglowodany 11.8 g 4.3% DV
Błonnik 2 g 7.1% DV 304% D
Woda 86.7 g -
Popiół 0.43 g -
Sód 9 mg 0.4% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.7% DV 241% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg 3.9% DV 167% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.43 mg 2.7% DV 113% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.26 mg 5.2% DV 222% D
Witamina B6 0.08 mg 4.6% DV 198% D
Witamina C 59.1 mg 66% DV 2794% D
Witamina K (filochinon) 0 ug 0.1% DV 3.55% D

Minerały

Wapń 43 mg 3.3% DV 141% D
Miedź 0.06 mg 7.1% DV 303% D
Żelazo 0.33 mg 1.8% DV 78.01% D
Magnez 10.7 mg 2.5% DV 108% D
Mangan 0.03 mg 1.3% DV 53.65% D
Fosfor 23 mg 1.8% DV 78.3% D
Potas 166 mg 3.5% DV 150% D
Selen 0 ug 0.2% DV 7.74% D
Sód 9 mg 0.4% DV 16.65% D
Cynk 0.11 mg 1% DV 42.55% D
Alanina 0.03 g -
Arginina 0.1 g -
Kwas asparaginowy 0.12 g -
Cysteina 0.01 g -
Kwas glutaminowy 0.24 g -
Glicyna 0.02 g -
Histydyna 0.01 g -
Izoletyda 0.01 g -
Leucyna 0.03 g -
Lizyna 0.03 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.05 g -
Prolina 0.15 g -
Seryna 0.03 g -
Treonina 0.02 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.01 g -
Walina 0.02 g -

Brak danych

Brak danych

Popiół 0.43 g -
Azot 0.14 g -
Woda 86.7 g -

Źródła