Kale, frozen, cooked, boiled, drained, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 44 kcal | - | |
Białko | 2.94 g | 5.9% DV | 267% D |
Tłuszcz | 1.21 g | 1.6% DV | |
Węglowodany | 5.3 g | 1.9% DV | |
Woda | 89.8 g | - | |
Popiół | 0.73 g | - | |
Sód | 16 mg | 0.7% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5.3% DV | 239% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 mg | 11% DV | 490% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.46 mg | 2.9% DV | 130% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.17 mg | 3.4% DV | 155% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 168% D |
Witamina C | 17.8 mg | 20% DV | 899% D |
Witamina K (filochinon) | 418 ug | 348% DV | 15833% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 10 ug | - | - |
Karoten, beta | 1730 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 26 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 65 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.12 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 146 ug | 16% DV | 737% D |
Witamina E | 1.61 mg | 11% DV | 488% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 150 mg | 12% DV | 524% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.4% DV | 338% D |
Żelazo | 0.84 mg | 4.7% DV | 212% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 271% D |
Mangan | 0.54 mg | 24% DV | 1071% D |
Fosfor | 42 mg | 3.4% DV | 153% D |
Potas | 144 mg | 3.1% DV | 139% D |
Sód | 16 mg | 0.7% DV | 31.62% D |
Cynk | 0.27 mg | 2.5% DV | 112% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.3 g | 1.9% DV | |
Fruktoza | 0.42 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.54 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.16 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central