Bananas, ripe and slightly ripe, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 98 kcal | - | |
Białko | 0.74 g | 1.5% DV | 30.2% D |
Tłuszcz | 0.29 g | 0.4% DV | |
Węglowodany | 23 g | 8.4% DV | |
Skrobia | 3.66 g | - | |
Błonnik | 1.7 g | 6.1% DV | 124% D |
Woda | 75.3 g | - | |
Popiół | 0.7 g | - | |
Sód | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.7% DV | 95.24% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.66 mg | 4.1% DV | 84.44% D |
Witamina B6 | 0.21 mg | 12% DV | 251% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina C | 12.3 mg | 14% DV | 279% D |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.7% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 7 ug | - | - |
Karoten, beta | 8 ug | - | - |
cis-beta-Karoten | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, alfa | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
trans-beta-Karoten | 7 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 2.27% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 7.85% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 229% D |
Jod | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Żelazo | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Magnez | 28 mg | 6.7% DV | 136% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 229% D |
Fosfor | 22 mg | 1.8% DV | 35.92% D |
Potas | 326 mg | 6.9% DV | 142% D |
Selen | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Sód | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Cynk | 0.16 mg | 1.5% DV | 29.68% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 23 g | 8.4% DV | |
Fruktoza | 6.09 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 5.55 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 3.66 g | - | |
Sacharoza | 4.18 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.7 g | - | |
Kwas cytrynowy | 341 mg | - | |
Kwas jabłkowy | 369 mg | - | |
Azot | 0.12 g | - | |
Woda | 75.3 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central