Yogurt, Greek, plain, whole milk - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 93.68 kcal | - | |
Białko | 8.78 g | 18% DV | 375% D |
Tłuszcz | 4.39 g | 5.6% DV | |
Węglowodany | 4.75 g | 1.7% DV | |
Woda | 81.32 g | - | |
Popiół | 0.75 g | - | |
Sód | 33.76 mg | 1.5% DV | |
Cholesterol | 16.84 mg | 5.6% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.6% DV | 98.3% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 401% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.23 mg | 1.4% DV | 30.28% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.6% DV | 55.18% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Retinol | 38.13 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 111 mg | 8.5% DV | 182% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.1% DV | 22.57% D |
Jod | 42.28 ug | 28% DV | 602% D |
Żelazo | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Magnez | 10.7 mg | 2.5% DV | 54.39% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.2% DV | 5.33% D |
Fosfor | 126 mg | 10% DV | 215% D |
Potas | 147 mg | 3.1% DV | 66.73% D |
Sód | 33.76 mg | 1.5% DV | 31.34% D |
Cynk | 0.47 mg | 4.3% DV | 91.8% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-6 linolowy | 0.11 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.84 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.13 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.42 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.34 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.75 g | 1.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.64 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 2.61 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.75 g | - | |
Cholesterol | 16.84 mg | 5.6% DV | |
Azot | 1.38 g | - | |
Woda | 81.32 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central