Wheat flour, whole-grain, soft wheat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 332 kcal | - | |
Białko | 9.61 g | 19% DV | 116% D |
Tłuszcz | 1.95 g | 2.5% DV | |
Węglowodany | 74.48 g | 27% DV | |
Cukry | 1.02 g | - | |
Błonnik | 13.1 g | 47% DV | 282% D |
Woda | 12.42 g | - | |
Popiół | 1.53 g | - | |
Sód | 3 mg | 0.1% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 31.2 mg | 5.7% DV | 34.17% D |
Kwas foliowy | 28 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.3 mg | 25% DV | 149% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 87.12% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.35 mg | 33% DV | 201% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.01 mg | 20% DV | 122% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 67.68% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.9 ug | 1.6% DV | 9.54% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 5 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.53 mg | 3.5% DV | 21.29% D |
Minerały ❯
Wapń | 33 mg | 2.5% DV | 15.29% D |
Miedź | 0.48 mg | 53% DV | 318% D |
Żelazo | 3.71 mg | 21% DV | 124% D |
Magnez | 117 mg | 28% DV | 168% D |
Mangan | 3.4 mg | 148% DV | 890% D |
Fosfor | 323 mg | 26% DV | 156% D |
Potas | 394 mg | 8.4% DV | 50.5% D |
Selen | 12.7 ug | 23% DV | 139% D |
Sód | 3 mg | 0.1% DV | 0.79% D |
Cynk | 2.96 mg | 27% DV | 162% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Brak danych
Więcej... ❯
Brak danych
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 74.48 g | 27% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.53 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 12.42 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central