Potatoes, microwaved, cooked, in skin, skin with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 132 kcal | - | |
Białko | 4.39 g | 8.8% DV | 133% D |
Tłuszcz | 0.1 g | 0.1% DV | |
Węglowodany | 29.63 g | 11% DV | |
Błonnik | 5.5 g | 20% DV | 298% D |
Woda | 63.5 g | - | |
Popiół | 2.38 g | - | |
Sód | 252 mg | 11% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 17 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.9% DV | 89.65% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 5.8% DV | 87.41% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.22 mg | 14% DV | 210% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.59 mg | 12% DV | 180% D |
Witamina B6 | 0.49 mg | 29% DV | 439% D |
Witamina C | 15.3 mg | 17% DV | 258% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Folate, food | 17 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 17 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 53.61% D |
Miedź | 0.88 mg | 98% DV | 1485% D |
Żelazo | 5.94 mg | 33% DV | 500% D |
Magnez | 37 mg | 8.8% DV | 133% D |
Mangan | 0.98 mg | 43% DV | 646% D |
Fosfor | 82 mg | 6.6% DV | 99.39% D |
Potas | 650 mg | 14% DV | 210% D |
Selen | 0.5 ug | 0.9% DV | 13.77% D |
Sód | 252 mg | 11% DV | 166% D |
Cynk | 0.51 mg | 4.6% DV | 70.25% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 29.63 g | 11% DV |
Inne ❯
Popiół | 2.38 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 63.5 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central