Potatoes, boiled, cooked in skin, skin, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 78 kcal | - | |
Białko | 2.86 g | 5.7% DV | 147% D |
Tłuszcz | 0.1 g | 0.1% DV | |
Węglowodany | 17.21 g | 6.3% DV | |
Błonnik | 3.3 g | 12% DV | 302% D |
Woda | 77.8 g | - | |
Popiół | 2.04 g | - | |
Sód | 14 mg | 0.6% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.7% DV | 68.38% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 mg | 2.8% DV | 71.01% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.22 mg | 7.6% DV | 196% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.36 mg | 7.2% DV | 185% D |
Witamina B6 | 0.24 mg | 14% DV | 360% D |
Witamina C | 5.2 mg | 5.8% DV | 148% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 45 mg | 3.5% DV | 88.76% D |
Miedź | 0.88 mg | 98% DV | 2501% D |
Żelazo | 6.07 mg | 34% DV | 865% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 183% D |
Mangan | 1.34 mg | 58% DV | 1492% D |
Fosfor | 54 mg | 4.3% DV | 111% D |
Potas | 407 mg | 8.7% DV | 222% D |
Selen | 0.3 ug | 0.5% DV | 13.99% D |
Sód | 14 mg | 0.6% DV | 15.61% D |
Cynk | 0.44 mg | 4% DV | 103% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 17.21 g | 6.3% DV |
Inne ❯
Popiół | 2.04 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 77.8 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central