Potatoes, hash brown, frozen, with butter sauce, unprepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 135 kcal | - | |
Białko | 1.87 g | 3.7% DV | 55.41% D |
Tłuszcz | 6.66 g | 8.5% DV | |
Węglowodany | 18.28 g | 6.6% DV | |
Błonnik | 2.9 g | 10% DV | 153% D |
Woda | 72.51 g | - | |
Popiół | 0.69 g | - | |
Sód | 77 mg | 3.3% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 12 ug | - | - |
Witamina A | 84 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.4% DV | 65.43% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 1.9% DV | 28.49% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.13 mg | 7.1% DV | 105% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.31 mg | 6.2% DV | 91.56% D |
Witamina B6 | 0.21 mg | 12% DV | 185% D |
Witamina C | 5.7 mg | 6.3% DV | 93.83% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 18 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 19 ug | 2.1% DV | 31.28% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 25 mg | 1.9% DV | 28.49% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.6% DV | 127% D |
Żelazo | 0.75 mg | 4.2% DV | 61.73% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 38.8% D |
Mangan | 0.19 mg | 8% DV | 119% D |
Fosfor | 29 mg | 2.3% DV | 34.37% D |
Potas | 248 mg | 5.3% DV | 78.17% D |
Selen | 0.3 ug | 0.5% DV | 8.08% D |
Sód | 77 mg | 3.3% DV | 49.6% D |
Cynk | 0.25 mg | 2.3% DV | 33.67% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.14 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.24 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.25 g | - | |
Kwas masłowy | 0.11 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.08 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.06 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.09 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.34 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.2 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.57 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 18.28 g | 6.6% DV |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central